Coronavirus situationen påvirker også vikarbranchen. I VB arbejder vi fokuseret på at bidrage til klarhed og gode løsninger.

I skrivende stund henvises til Dansk Erhvervs hjemmeside, hvor en særudgave af Dansk Erhvervs Vikar Nyt oplyser om en række juridiske problemstillinger, som vikarbureauer skal være opmærksomme på.

Nedenfor er VB´s betragtninger på de juridiske forhold ift. retsstillingen for vikarer, både når det gælder brugervirksomhed og vikarbureau.

 

Brugervirksomheder:

Når myndighederne anbefaler medarbejdere at blive hjemme i isolation:

Hvis brugervirksomheden vælger at følge myndighedernes anbefaling om isolation betyder det at brugervirksomhed vælger at suspendere vikaren. Dermed skal vikaren have løn som sædvanligt. Hvis brugervirksomhed vælger at opsige vikaren gælder opsigelsesreglerne mellem vikarbureau og vikar samt brugervirksomhed og vikarbureau.

 

Myndighedspålagt karantæne betyder, at brugervirksomhed ikke har noget valg, og at vikaren ikke må arbejde, uagtet at denne ikke er syg. Her er der juridisk usikkerhed om hvad der gør sig gældende. Udgangspunktet er at der ikke er løn til vikaren eftersom vikaren ikke er syg og vikaren ikke kan tilbyde sin arbejdskraft.

 

Vikarer:

Hvis vikaren er syg (og kan dokumentere sygdom via lægeerklæring) og dette ikke er selvforskyldt sygdom, så er der normal sygeløn så længe vikaren er i ansættelsesforhold til vikarbureauet.

Hvis vikaren har været i et virusramt land, før dette land blive tilføjet myndighedernes liste over virusudsatte områder, eller af anden årsag er under mistanke for Corona smitte skal vikaren kontakte vikarbureauet da vikaren som udgangspunkt ikke er syg. Derefter er det op til brugervirksomheden at beslutte om vikaren skal møde på arbejde eller ej.

 

Situationen ændres dagligt og ovenstående er VB´s vurdering af situationen. Vi henviser til Dansk Erhvervs hjemmeside for yderligere og opdateret information.

 

VB ønsker politisk indgriben således at der opnås garanteret refusion af sygedagpenge fra dag 1 samt at reglerne om G-dage afskaffes for den kommende periode. Vi ønsker at vikarer behandles fornuftigt og finder det ikke rimeligt at vikarbureauer og andre virksomheder skal betale for G-dage i tilfælde af at Regeringen beordrer medarbejdere i karantæne.